Jurig sieun ku budak


Aya carita nu jang kuring mah hayng seuri, der ah kuring rek ngadongeng.

Kacaritakeun aya hiji budak keur leumpang sorangan, eta budak tas balik ti masigit, tas ngaji … di wewengkon eta geus sabiwir hiji cnh sok aya jurig nu megat.  Samar samar di kajauhan aya jurig keur ucang ucang dina tangkal, sijurig geus niat dina hatena rek ngaheureuyan eta budak komo balikna sosoranganan, dina hatena eta jurig atoh aya mangsa. Budak teh geus ngarasa sieun, ningali nu ucang uacng dina tangkal, gerentes hatena ” aduh pasti eta jurig nu ceuk batur sok nembongan teh” … terus manehna teh inget ka guru ngajina ceuk guru ngaji, “ulah sok sieun ku jurig sok babacaan nu bisa ku hidep di baca” … da bakat ku sieun budak tah nu inget na babacaan nu remen di baca nya eta babacaan ari rek dahar. Bari peureum da hayang khusu der maca doa ” allohuma bariklana pima rojaktana wakina adabannar” ..  S jurig reuwas pisan pas ngadenge budak maca eta, terus manehna lumpat da sieun cnh ceuk jurig teh kieu ..” saumur umur urg kakara rek di dahar ku jelema jaba ku budak leutik ” … bari ngacir lumpat …

2 Tanggapan

  1. Mantep kang, izin share nya…

  2. Hahaha sae kang .. tambihan deui caritana

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: